Pages

27 Kasım 2011 Pazar

ANAOKULU SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Okulun yeri ve gidiş-geliş
Evinize yakın olan okullar ilk tercih edilenlerden olmalı. Yaşı küçük olan çocuğunuzun uzak mesafedeki okula gidebilmek için erken kalkmak zorunda kalması ve dolayısıyla uykusunu tam alamaması, eve geç dönmesi, okula gidiş gelişte yolda fazla vakit geçirmesi karşılaşılmak istenmeyen sorunlar olmalı.
Fiziksel koşullar
Binanın şekli , bahçesinin genişliği, içeriye yeterince güneş ışığının girip girmediği, mobilyaların miniklerin fiziksel özelliklerine uygun olması (rafların, masaların vs.) dikkat edilmesi gereken özelliklerden. Ayrıca oyun alanları, uyku odaları ve yemek alanının ayrı olması yine dikkat edilmesi gerekenlerdir. Anaokulun dıştan görünümü güzel diye inanmayın. içinin nasıl olduğu önemlidir. 
Güvenlik
Güvenlik belki de en önemli seçim etkenlerinin başında geliyor. Binanın çevre güvenliği kadar bina içi unsurların (mobilyalar, kullanılan malzemeler vs.) çocuklar için güvenli olup olmaması da önemli. Ayrıca acil durumlar için binada gerekli önlemlerin alınmış olup olmadığı da kontrol edilmeli.
Öğretmen/Öğrenci
Öğretmenin hangi okuldan mezun olduğu, eğitimi hakkında bilgi sahibi olmak gerekir Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı önemli faktörlerden biri. 2-3 yaş aralığındaki minikler için bir öğretmene en fazla 5 öğrenci düşmeli. Daha büyük yaşlar için ise sekiz – dokuz öğrenci kabul edilebilir. Ayrıca okulda sürekli bir pedagog ya da psikolog bulunması önemli.
Aktivite
Okuldaki ders programının içeriği ve aktivite çeşitliliğine dikkat edilmeli. Ders programı, fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak gelişimlerini desteklemeli ve değişik ilgi alanlarına hitap edebilmeli. Bunun yanında programın kültürel ve sanatsal aktiviteler ile desteklenmesi önemli.
Tüm kriterlerinizi belirledikten sonra bunları listeleyin, bu listeniz ile okula gidin ve şartlarınıza uyup uymadığını kontrol edin. Okulun tüm şartlarınıza uygun olması miniğin okula başladıktan sonra hiçbir sorunla karşılaşmayacağı anlamına gelmiyor tabii ki Rahat olun ve oluşacak küçük problemler ile ilk defa sizin çocuğunuzun karşılaşmadığını bilin ve ufak tefek yardımlar ile bunların üstesinden gelin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder