Pages

6 Ocak 2012 Cuma

Dinlendirici Oyunlar

Hamal Oyunu
Oyunculardan birisi ebe olur. gözleri bağlanır odadaki eşyalardan herhangi birisi ebeye uzatılır ve ne olduğu sorulur. Ebe eliyle ne olduğu anlamaya çalışır ne olduğunu söylemezse ya eline ya başına ya da sırtına yüklenir. Böylece odanın içinde eşyanın hiç olmazsa bir tanesinin adını söyleyene kadar dolaşır. Eğer ilk yaklaştığı eşyayı bilirse oyunu kazanmış olur ve ebelik başkasına geçer.

Öt Kuşum Öt
Bir ebe seçilir ve gözleri bağlanır ona:
Arkadaşlarından birisi karşısına geçer sesinden tanımaya çalışır. Öt kuşum öt der arkadaşı kuş gibi öter. Oyun böyle devam eder.

Kim Yok?
Çocuklar halka şeklinde oturur bunlardan birisi ebe olur gözleri bağlanır bu arada öğretmen oyuncaklardan birisini dışarı çıkarır ebenin gözleri açıldığı zaman bütün çocuklar kim yok diye bağırırlar ebe dışarı çıkarılanın ney olduğunu bilirse oyunu kazanmış olur ve alkışlanır.


En Sevdiğin Meyve Oyunu
Çocuklar yerde halka şeklinde otururlar öğretmen bir çocuğun adını söyler ve topu ona atar çocuk topu tutar ve en sevdiği meyvenin adını söyler başka bir arkadaşına topu atar ve oyuna böyle devam edilir.

Nelerden Neler Yapılır
Öğretmen çocukların kullandıkları eşyaların adını söyler bir çocuğa işaret eder nelerden ne yapılır der. çocuk o eşyanın nelerden yapıldığını düşünür gereken malzemeleri söyler gecikmeden ve eksiksiz söylemişse ödüllendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder